Mi is az az intelligens világítás?

Nem tudom, hogy túl sok horrort néztem, vagy csak szimplán egy buta szokás, de nem szeretek a sötét lakásba belépni. Bár a férjem és a gyerekek könnyen megoldják úgy a dolgot, hogy égve hagynak minden lámpát a házban…a villanyóra meg csak pörög-pörög.

Például erre a problémára (nem a családomra, hanem az energia-pazarlásra) is megoldást nyújt az intelligens világítást, de rengeteg más, hasznos dologra is használhatod. Egyszerű kiválasztani a számodra megfelelőt, ha ismered az egyes fajták előnyeit, tulajdonságait. 

Az intelligens izzók tulajdonképpen energiatakarékos és hosszú élettartamú LED-izzók, amelyek hangvezérléssel vagy telefonos applikációval távolról vezérelhetők és testre szabhatóak.

Kezdjük a közös tulajdonságokkal… 

  • Minden okos izzót a telefonodról vagy egyszerű hangutasításokkal is tudsz vezérelni, hogy a házba belépve ne kelljen a sötéteben a villanykapcsolót keresni, vagy, ha éppen nincs kedved felkelni a kanapédról… ???? 
  • Hosszabb élettartam. Az átlagos izzólámpa élettartama 750-2000 óra. Ezzel szemben a LED intelligens lámpák folyamatosan 35 000 és 50 000 óra között működhetnek.
  • Szórakoztató beállítások. Az intelligens lámpák ugyanolyan szórakoztatóak, mint amennyire hasznosak. Beállíthatók pihentető vagy romantikus színek, világos vagy sötétebb árnyalatok, így egy szoba hangulata pár másodperc alatt teljesen megváltozhat az igényeid szerint.
  • Időzítőt is tudsz beállítani, pl. ha hosszabb időre elmész otthonról, akkor meg tudod adni, hogy melyik lámpa mikor kapcsoljon fel- vagy le, ezzel szimulálhasd az otthonlétedet. 
  • A reggeli ébredésed is megkönnyítheted, ha egy automatikusan bekapcsoló kellemes halvány fényt állítasz be a felkelésed időpontjára.
  • Egyszerre több okos izzót is tudsz vezérelni, például be tudod állítani azt is, hogy napnyugtakor (nappaliban, konyhában vagy a hálóban…) automatikusan felkapcsoljon a fény. 

Nézzük miben különbözik egymástól a 3 fajta okos izzó, hogy ki tudd választani a Neked legjobban tetszőt:

RGB okos izzó:

pastedGraphic_1.png

Ennek a típusnak a szín árnyalatait úgy állítod be ahogy szeretnéd, így az otthonod arculatának csak a képzeleted szabhat majd határt. Teremts bulis, kényelmes, nyugis vagy épp romantikus hangulatot… A legjobb pedig, hogy ehhez csak a telefonodra lesz szükséged, mert a ház bármely pontjáról tudod irányítani a világítást. 

Néhány ötlet: a zöld kiválóan alkalmas pihenésre, a piros energizáló tulajdonságokkal rendelkezik, a kék pedig jól áll a hűvös hangulathoz.

Rusztikus okos izzó: 

pastedGraphic_2.png

Egy izzó, ami lámpa búra nélkül is szuper jól néz ki. ☺ A fényhőmérsékletet és fényerőt is tudod vele szabályozni, így ha esténként kimész egy kis nasira a konyhába nem fog megvakítani a világítás, miközben nyugodtan eszegeted a maradék csokit. Plusz mire eljutsz a konyháig a telód segítségével simán fel tudod nyomni a lámpát, hogy tutira ne menj neki semminek ☺ 

Retró okos izzó:

 pastedGraphic_3.png

Tulajdonképpen ő a rusztikus okos izzónak a kistestvére, ugyanúgy nem szükséges hozzá lámpabúra, önmagában is gyönyörű. Ennél az izzónál is tudsz fényhőmérsékletet és fényerőt is tudsz vele szabályozni, csak kistesó lévén ő aranyosabb… ☺ (aranyosabb= enyhe, áttetsző aranyszínű bevonat van az izzón ???? )

Az intelligens izzók egyre gyakoribbak az otthonokban és a vállalkozásokban, és energiatakarékosságuk, valamint sokoldalúságuk miatt mára már nagyon elterjedtek. Ha tetszett a bejegyzés nézd meg az okosotthon izzókat és látogass el az okosotthondepo.hu oldalára. ☺